HAVUZ KAPLAMA
Havuz kaplama, oluşabilecek su kayıplarını önlemek ve havuz diplerinden havuza yabancı cisimlerin girişini engellemek amacı ile yapılmaktadır. Havuz kaplama sızdırmazlık özelliği çok yüksek olan ctp teknolojisi ile yapılarak, maksimum verimlilikle bir izolasyon sağlanmaktadır.
Neden havuz kaplama;
- Yüzme havuzlarında betonarme duvar ve zemin tek başına su sızıntısını ve kaçağını engelleyecek özellik taşımaz. Betonarme havuzlarda zamanla meydana gelen çatlaklarda su sızıntısını kolaylaştırır.
- Her ne kadar bu betonarme havuzlarda, havuz içi yüzeylere seramik türü kaplama yapılsa da tek başına başına su yalıtımı sağlamaz. Ayrıca semamik yüzeylerin; gözenekli yapısı ile su emdiğinde kılcal çatlaklar oluşur, bakteri oluşumuna müsait bir yapıya sahiptir, aşırı sıcaklarda ve soğuklarda çatlama ve kırılmalar oluşabilir vb. dezavantajları vardır.
- Su tahliye delikleri, su girişleri, pencereler, beton yapıdaki duvar ve zemin birleşim yerleri gibi özel noktalar sızdırmazlık açısından zayıftır.
- Havuzda kullanım için özel olarak temizlenen ve steril hale getirilen su, izolasyonun iyi olmamasından dolayı boşa akacaktır. Ayrıca sızıntıya çare bulunmaz ise havuzun ısı değeri sürekli etkilenecektir.
Bu sorunları ortadan kaldırmak için Çelik Polyester firması olarak CTP kaplamayı öneriyoruz. Camelyaf takviyeli plastik (CTP), ortam koşullarına dayanıklı, esnek ama yeterli mekanik dayanıma sahip olmayan plastik (ör: polyester reçine) ile, yüksek mekanik dayanımlı camelyafının bir araya getirilmesi ile elde edilen üstün nitelikli bir kompozit mühendislik malzemesidir. CTP; inşaat, savunma sanayi, eletrik-elektronik, boru-alt yapı malzemeleri, otomotiv ve daha birçok alanda kullanılmaktadır.
CTP nin özellikleri;
- Boya, bakım ve yenileme gerektirmez,
- Çürüme, paslanma ve yosunlaşma olmaz,
- Her renkte üretilmekte,
- Elektriksel yalıtkanlık,
- Uv ışınlarına karşı dirençli,
- Kaymazlık,
- Antibakteriyedir,
- Çevreyle dosttur,
- Bakım gerektirmez,
- Yüksek korozyon dayanımı,
- Yangın dayanımı,
- Mevsim geçişlerindeki ısı değişimlerine karşı dayanımı yüksektir.
Havuz kaplama için CTP kalıplama yöntemlerinden en yaygın olan el yatırması yöntemini uygulamaktayız. El yatırması yöntemi, takviye malzemesinin kalıba yatırılması ve açık kalıp üzerine sıvı reçine uygulanması temel prensibine dayanır. Manuel olarak elle yapılır, polyester reaksiyona girerek sıvı halden katı hale geçer. Bu geciş işleminde havuzda bulunan bütün aralıklar izolasyon malzemesi ile dolar. Bu yöntemin verimli olabilmesi için tecrübe ve malzemelerin oranları çok önemlidir. 1990 yılından bu yana sektörde hizmet veren firmamız, bu özellikleri fazlasıyla karşılamakta olup, %100 müsteri memnuniyeti hedefi ile tüm Türkiye’ye hizmet vermektedir.